Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Трећа седница Општинског већа

Трећа седница Општинског већа

treca sednica opstinskog veca

На трећој по реду седници Општинског већа, одржаној 18. октобра,  након разматрања записника са претходне седнице разматран је и усвојен  Извештај о остварењу и извршењу Одлуке о буџету општине Шид за  период  јануар-септембар 2012. године. 

Према извештају, укупно остварење буџета за наведени период је 58 одсто  а извршење је 57,38 одсто од планираног. Чланови Општинског већа донели су и Одлуку о спровођењу мера за отварање Хелиодрома у Шиду, на Вашаришту,  превасходно за потребе полиције и службе хитне медицинске помоћи као и остале намене, а тимеВашариште не би изгубило своју првобитну намену.

На седници су такође утврђене измене и допуне Одлуке о стипендирању студената, објављен је Јавни позив за учешће у поступку предлагања кандидата за доделу Децембарске награде, утврђен је предлог Решења о разрешењу директора Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ и здравствене установе Дом здравља Шид као и предлог Решења о именовању директора у наведеним установама,  по ком ће функцију директора библиотеке и у наредне четири године обављати Славица Варничић а за вршиоца дужности директора Дома здравља предложен је др Крсто Куреш.

На седници је такође разматрана и иницијатива основних школа о томе да виши разреди похађају наставу пре а нижи после подне. Општинско веће дало је сагласност  за службено путовање председника општине у Шведску (о трошку домаћина). У наставку седнице разматрани су захтеви грађана за једнократну новчану помоћ при чему је на данашњој седници одобрен 21 захтев (у три категорије) за доделу једнократне помоћи у износу од 5.000,00 динара.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Трећа седница Општинског већа