Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Свечана академија, „У славу Вишњићу“

Свечана академија, „У славу Вишњићу“

u-slavu-visnjicu2012

У оквиру програма обележавања 33. Вишњићевих дана, у сали Културно образовног центра у Шиду, дана 28. октобра одржана је свечана академија „У славу Вишњићу“.

У богато осмишљеном програму, посвећеном слепом песнику, певачу и гуслару учествовали су књижевник Радован Бели Марковић, гуслари Вукман Боричић и Вукојe Сандић, глумци АП „Бранислав Нушић“ из Шида, етно група „Искон“ из Суботице а гост свечаности била је и професор доктор Радмила Милентијевић, историчар, писац а пре свега добротвор и хуманиста.  

Представници локалне самоуправе и гости имали су прилику да уживају у богатом уметничком програму.

На академији су уручене и Вишњићеве награде: за животно дело награда је уручена Станиславу Ступавском из Шида, новинару и дугогодишњем члану Матице словачке и КУД Једнота.

У категорији за младе ствараоце до 30 година старости, награду је добила Неда Глигић из Шида, члан Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ где је ангажована као глумац и сценограф сарадник.

Плакета Филип Вишњић за изузетан допринос у организацији манифестације Вишњићеви дани припала је проф. Радојици Крунићу зачетнику и идејном творцу манифестације Вишњићеви дани.

Према програму манифестације следи и концерт Музичке школе „Филип Вишњић“  29. октобра у градској библиотеци „Симеон Пишчевић“ а за 30. октобар предвиђено је одржавање књижевне вечери, такође у просторијама библиотеке и том приликом биће прочитани литерарни радови и проглашени победници конкурса за најбољи литерарни рад.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Свечана академија, „У славу Вишњићу“