Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна EU Exchange 5 Одржан други састанак пројектног тима на пројекту који се реализује у оквиру Програма EU Exchange 5

EU Exchange 5

Одржан други састанак пројектног тима на пројекту који се реализује у оквиру Програма EU Exchange 5

Одржан други састанак пројектног тима на пројекту који се реализује у оквиру Програма Еxцханге 5
У општинској управи Беочин је 10. априла 2019. године одржан други састанак пројектног тима који ради на спровођењу пројекта „Имовина локалне самоуправе- важна карика локалног економског развоја Фаза ИИ“. Пројекат се реализује у оквиру Програма Еxцханге 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са СКГО као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме Програма EU Exchange 5 је Министарство финансија, односно ЦФЦУ.

Састанку су присуствовали чланови пројектног тима који је састављен од представника сва три пројектна партнера- Општине Беочин, Општине Шид и Центра за равномерни регионални развој ЦенТриР. Пројектни тим је, најпре, сумирао успешност активности које су спроведене у припремној фази пројекта, укључујући припрему промотивних материјала на пројекту, потписивање Меморандума о сарадњи између партнера, одржавање уводне прес конференције и информисање јавности о почетку пројекта. Потом је више речи било о пројектним активностима које су планиране у наредна два месеца.

Партнерске општине тренутно раде на изради нових локалних одлука које се односе на управљање општинском имовином, а расписан је и тендер за набавку рачунарске опреме која ће бити коришћена током пописа општинске имовине. До почетка јуна очекује се ангажовање екстерних пописивача имовине, као и организација обуке за спровођење пописа. Поред овога, општине би требало да организују први координациони састанак са корисницима општинске имовине.

Састанак је уједно био и припрема за прву мониторинг посету која је заказана за 17.април 2019. када ће СКГО експерти за мониторинг посетити општину Беочин и одржати састанак са пројектним тимом.
exchange5 footer

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна EU Exchange 5 Одржан други састанак пројектног тима на пројекту који се реализује у оквиру Програма EU Exchange 5