Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна EU Exchange 5 ДРУГИ КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК СА КОРИСНИЦИМА ОПШТИНСКЕ ИМОВИНЕ

EU Exchange 5

ДРУГИ КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК СА КОРИСНИЦИМА ОПШТИНСКЕ ИМОВИНЕ

ДРУГИ КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК СА КОРИСНИЦИМА ОПШТИНСКЕ ИМОВИНЕ

У петак, 8. новембра 2019. године у сали Скупштине општине Шид одржан је други координациони састанак представника општинске управе са корисницима јавне својине општине Шид. Састанак је одржан у оквиру пројекта „Имовина локалне самоуправе-важна карика економског развоја Фаза II“ који ова општина, као партнер на пројекту, спроводи са општином Беочин и ЦенТриР-ом кроз Програм Exchange 5. Пројекат финансира Европска унија, а спроводи га Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

ДРУГИ КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК СА КОРИСНИЦИМА ОПШТИНСКЕ ИМОВИНЕ

Састанак су испред општинске управе водили Ромко Папуга, заменик секретара Скупштине општине Шид и Петар Дамјановић, саветник за имовинско-правне послове, док су остале учеснике чинили представници 30 локалних институција које су корисници општинске имовине. Тема састанака је било упознавање учесника са обавезама корисника јавне својине које проистичу из Уредбе о евиденцији непокретности у јавној својини, као и роковима за извештавање према Републичкој дирекцији за имовину (РДИ). Представници општинске управе Шид су обавестили присутне да ће општинска управа, захваљујући овом пројекту, помоћи корисницима општинске имовине и уместо њих доставити податке о непокретностима чији су корисници РДИ.

На самом крају састанка учесници су обавештени да је у току и процес утврђивања књиговодствене вредности општинске имовине, те су корисници општинске имовине замољени, уколико воде вредност имовине коју користе у својим пословним књигама, да те вредности испишу из својих књига и да је доставе општинској управи, како би се исте до краја године унеле у помоћне књиге основних средстава буџета општине.

Одржавање наредног координационог састанка општинске управе са корисницима јавне својине општине Шид планирано је за март идуће године.

eu za tebe


 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна EU Exchange 5 ДРУГИ КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК СА КОРИСНИЦИМА ОПШТИНСКЕ ИМОВИНЕ