Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости УБЛАЖАВАЊЕ ПОЈЕДИНИХ РЕСТРИКТИВНИХ МЕРА

УБЛАЖАВАЊЕ ПОЈЕДИНИХ РЕСТРИКТИВНИХ МЕРА

Штаб за ванредне ситуације општине Шид, на данашњој седници донео је закључак, а у складу са Одлуком Владе Републике Србије, о ублажавању одређених мера за спречавање ширења коронавируса.

Скрађује се време трајања забране кретања радним данима за 1 час. Од уторка, 21. априла, забрана кретања почиње у 18,00 часова и траје до 05,00 часова наредног дана.

Грађани старији од 65 година моћи ће да уторком, петком и недељом излазе у шетњу у трајању од пола сата. Они ће својих пола сата за шетњу моћи да искористе у периоду од 18,00-01,00 часова иза поноћи, највише 600 метара од места становања.

Дозвољава се рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача, као и послодавцима из области трговине на мало-књижарама, трговцима моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом.

Зелена пијаца у Шиду почиње са радом од среде 22. априла 2020. године.

Радно време малопродајних објеката на територији општине Шид је до 17, 00 часова.

Сви послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитна средства(маске, рукавице и дезинфекциона средства) и рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости УБЛАЖАВАЊЕ ПОЈЕДИНИХ РЕСТРИКТИВНИХ МЕРА