Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости ПОДЕЛА МАСКИ СА ИЗМЕНЉИВИМ ФИЛТЕРОМ

ПОДЕЛА МАСКИ СА ИЗМЕНЉИВИМ ФИЛТЕРОМ

ПОДЕЛА МАСКИ СА ИЗМЕНЉИВИМ ФИЛТЕРОМ

Штаб за ванредне ситуације општине Шид обезбедио је за угоститељске, занатске и трговачке радње вишенаменске маске са изменљивим филтером, које су им волонтери заједно са командантом Штаба Зораном Семеновићем данас поделили.

„Започели смо поделу трајних маски са изменљивим филтерима. Филтер може да се мења на дневном нивоу. Користе се туфлери, газе...Данас смо их поделили нашим угоститељима, трговцима, фризерима и свима онима који на дневном нивоу имају јако велику потрошњу једнократних маски. У зависности од потреба грађана, потрудићемо се да маске са филтерима обезбедимо и за све наше старије грађане као трајно и јефтино решење које ће им помоћи да се заштите и осећају безбедније“, изјавио је Семеновић.

ПОДЕЛА МАСКИ СА ИЗМЕНЉИВИМ ФИЛТЕРОМ

Заштитна маска направљена је тако да служи за вишекратну употребу. Поред прилагођености ергономији лица и њеном добром пријањању, маска има изменљиви филтер чији се простор попуњава памучним туферима, који доказано спречавају пролазак честице вируса COVID 19, и дају сигурност кориснику. Исто тако, филтерски простор може да се попуни и другим врстама материјала које свако има у свом дому а који су такође ефикасни у великом проценту. Концептом је предвиђено да замена филтера буде једноставна и да може да се понаваља неограничен број пута у складу са потребама корисника. Маска је израђена од материјала који се користи у медицини и може свакодневно третирати било којим дезинфекционим средством (алкохол, етанол и сл.), а исто тако и опрати у топлој води користећи обичан сапун, те је тако поново спремна за употребу.

Заштитна маска са изменљивим филтером развијана је у складу са постојећим студијама и примењеним истраживањима из области заштите човекове средине и здравља људи.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости ПОДЕЛА МАСКИ СА ИЗМЕНЉИВИМ ФИЛТЕРОМ