Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости ПОСЕТА МИНИСТРА ЗА ОМЛАДИНУ И СПОРТ ВАЊЕ УДОВИЧИЋА ОПШТИНИ ШИД

ПОСЕТА МИНИСТРА ЗА ОМЛАДИНУ И СПОРТ ВАЊЕ УДОВИЧИЋА ОПШТИНИ ШИД

ПОСЕТА МИНИСТРА ЗА ОМЛАДИНУ И СПОРТ ВАЊЕ УДОВИЧИЋА ОПШТИНИ ШИД

Министар за омладину и спорт, Вања Удовичић, посетио је данас општину Шид. Заједно са представницима локалне власти обишао је фудбалске клубове „Граничар“ у Јамени и „Јединство“ у Моровићу, где се упознао са радом ових спортских установа и том приликом им уручио поклоне у виду спортских реквизита. Министар је провео време у разговору са председницима ових клубова као и у дружењу са најмлађим члановима поменутих клубова, најавивши помоћ од стране Министарства за омладину и спорт у развоју спортских клубовс у малим срединама, истакавши важност развоја спорта у мањим срединама и подстицању младих да се у што већем броју баве спортом.

„Настављамо акцију обиласка локалних самоуправа и на један одговоран, отворен и дирекатан начин тежимо да помогнемо локалним самоуправама да локални спорт оживимо, да локални спорт потпомогнемо, да локални спорт буде ослонац и покретач врхунског спорта. Кроз мале спортске клубове и спортска удружења морамо да у раду директно са њима помогнемо им да оживе, окупе што већи број деце, да из овога извучемо квалитет да би могли и велики професионални клубови да се надају једној здравој спортској бази која долази управо из оваквих средина. Драго ми је што сам током ове посете општини Шид имао прилику да разговарам са представницима клубова али и спортистима из оних најнижих лига, да покажемо да привилеговани не постоје и да желимо да разговарамо на један одговоран начин са свима и да кроз један вид помагања и улагања помогнемо и тим локалним клубовима који су база свега онога што треба да чини наш спорт.“, изјавио је Министар Удовичић којег је испред локалне самоуправе дочекао Александар Јовановић заједно са представницима локалне власти.

ПОСЕТА МИНИСТРА ЗА ОМЛАДИНУ И СПОРТ ВАЊЕ УДОВИЧИЋА ОПШТИНИ ШИД

„Желео бих да се испред локалне самоуправе и општине Шид захвалим на данашњој посети господину Вањи Удовичићу, Министру за омладину и спорт. За општину Шид је од изузетног значаја што је ушла у програм „Србија 2025“ реконструција спортске хале у Шиду. Такође нам је у плану даљи развој локалног, рекреативног и школског спорта јер желимо да се у будућности што више малдих бави спортом и наставићемо да радимо у том правцу – унапређењу целокупног спорта на територији Шид“, изјавио је за медије Александар Јовановић, директор ЈКП "Водовод" Шид.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости ПОСЕТА МИНИСТРА ЗА ОМЛАДИНУ И СПОРТ ВАЊЕ УДОВИЧИЋА ОПШТИНИ ШИД