Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна EU Exchange 5 ОПШТИНЕ БЕОЧИН И ШИД УНАПРЕДИЛЕ УПРАВЉАЊЕ ОПШТИНСКОМ ИМОВИНОМ ЗАХВАЉУЈУЋИ ПОДРШЦИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

EU Exchange 5

ОПШТИНЕ БЕОЧИН И ШИД УНАПРЕДИЛЕ УПРАВЉАЊЕ ОПШТИНСКОМ ИМОВИНОМ ЗАХВАЉУЈУЋИ ПОДРШЦИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

ОПШТИНЕ БЕОЧИН И ШИД УНАПРЕДИЛЕ УПРАВЉАЊЕ ОПШТИНСКОМ ИМОВИНОМ ЗАХВАЉУЈУЋИ ПОДРШЦИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Општина Беочин у сарадњи са партнерима- општином Шид и Центром за равномерни регионални развој ЦенТриР, организује конференцију за медије како би јавност упознала са резултатима пројекта „Имовина локалне самоуправе- важна карика локалног економског развоја Фаза II“. Пројекат се реализује у оквиру Програма Exchange 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (ЦФЦУ).

Конференција за новинаре биће одржана у петак, 19. јуна 2020. године у сали СО Беочин (Светосавска 25) са почетком у 12:00 часова.
Oпштине Беочин и Шид су са циљем подстицања локалног економског развоја и унапређење пружања услуга грађанима и привредном сектору у протеклих 18 месеци начиниле низ значајних корака како би унапредиле постојећи систем управљања имовином у јавној својини. Тако су, уз помоћ Центра за равномерни регионални развој, обе општине унапредиле локални правни оквир за располагање општинском имовином, ојачале капацитете локалних службеника и корисника општинске имовине у вези са располагањем и коришћењем исте, набавиле рачунарску опрему и надоградиле софтвер за вођење евиденције имовине, спровеле попис и ажурирале општинску евиднецију непокретности у јавној својини, уписале податке о општинској имовини у централни регистар који води Републичка дирекција за имовину, те утврдиле тржишну и књиговодствену вредност имовине и израдиле пројектно-техничку документацију за озакоњење бесправно саграђених објеката са циљем уписа права јавне својине на њима.
Захваљујући овом пројекту, општине су креирале евиденцију о комплетној непокретној имовину коју поседују, укључујући проверу физичког стања објеката на терену и процену тржишне вредности 150 објеката и 50 парцела у јавној својини, као и унос ових вредности у помоћне књиге основних средстава буџета општине. Такође, за 15 нелегално саграђених објеката у обе општине покренут је поступак озакоњења, док је у Беочину снимљено и 10,2 км водоводне мреже и предата документација за упис у катастар подземних водова. Општина Беочин се може похвалити и јединственим е-регистром општинске имовине који је јавности доступан на званичном општинском вебсајту.

Присутнима ће се обратити: чланица Општинског већа за привреду, пољопривредну, рурални развој, комуналне делатности и инфраструктуру Маја Гудурић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић, шефица Канцеларије за ЛЕР општине Шид, Бранимирка Риђошић и извршна директорка Центра за равномерни регионални развој ЦенТриР Ванеса Белкић.

За додатне информације можете се обратити Ванеси Белкић, менаџерки пројекта (063/8129-119, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. )

exchange5 footer

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна EU Exchange 5 ОПШТИНЕ БЕОЧИН И ШИД УНАПРЕДИЛЕ УПРАВЉАЊЕ ОПШТИНСКОМ ИМОВИНОМ ЗАХВАЉУЈУЋИ ПОДРШЦИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ