Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид ЗАКЉУЧАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ШИД

ЗАКЉУЧАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ШИД

foo srbija

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

АП ВОЈВОДИНА

ОПШТИНА ШИД

Штаб за Ванредне ситуације

Број: 88-3/I-20/31

Дана: 17.10.2020


ШИД

На тридесете првој седнице Штаба за ванредне ситуације општине Шид, одржане  17. Октобра 2020. године, у 09:30 сати. Чланови Штаба за ванредне ситуације: су једногласно усвојили следећи

ЗАКЉУЧАК

I

Ношење маски је и даље обавезно у затвореном простору док се на отвореном препоручује док постоји опасност од ширења заразне болести COVID 19 у складу са препоруком Кризног штаба Републике Србије.

II

Радно време угоститељских објеката, ноћних клубова,објеката за приређивање игара на срећу и забавних игара се ограничава на рад до 23,00 часа.

III

У угоститељским објектима,објектима за приређивање игара на срећу и забавних игара,као и ноћним клубовима морају се поштовати мере које се односе на максималан број лица у објекту,ношење заштитних маски,поштовање физичке дистансе и употребу дезинфекционих средстава.Заштитне маске је могуће скинути само док се седи за столом.

IV

Радно време продавница,трговинских центара и других малопродајних трговинских објеката

изузев радног времена апотека  и бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива,ограничава се до 23,00 часа.

V

Сви услужни објекти морају да одреде одговорно лице које ће бити задужено за стриктно спровођење превентивних мера.

VI

Дечије играонице могу да организују свој рад у обиму који омогућава спровођење неопходних мера превенцвије,заштите и сузбијања ширења заразне болести COVID 19, у складу са инструкцијама и препорукама Министарства просвете,науке и технолошког развоја и надлежног завода за јавно здравље.

VII

Приликом одржавања јавних културно-уметничких догађаја у јавном затвореном простору дозвољено је присуство највише 200 посетилаца истовремено и то тако да свако друго место за седење буде слободно и уз обавезно ношење заштитних маски посетилаца,као и запослених који учествују у организацији догађаја.

Ако се културно-уметнички догађај одржава на јавном отвореном простору, дозвољено је присуство највише 500 посетилаца тако да се између посетилаца одржава дистанца од најмање 1,5 метар уз обавезно ношење маски.

VIII

Забрањује се рад  свечаних сала као и организовање свих  прослава у затвореном и отвореном простору док постоји опасност од ширења заразне болести COVID 19.

IX

Ступањем на снагу овог Закључка престаје да важи Закључак број 88-3/I-20/27 од 03.07.2020.године.

X

Закључак ступа на снагу одмах.

КОМАНДАНТ

OПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА

ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Зоран Семеновић

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид ЗАКЉУЧАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ШИД