Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид Оснивачка скупштина друштва српско-руског пријатељства „Шид“

Оснивачка скупштина друштва српско-руског пријатељства „Шид“

osnivacka skupstina

У препуној сали Културно образовног центра у Шиду, 05. новебра одржана је Оснивачка скупштина удружења српско-руског пријатељства „Шид“. Била је то једна у низу манифестација уприличених поводом обележавања 6.децембра.

Након поздравне речи представника организационог одбора овог удружења уследио је богат културно уметнички програм у ком су учетвовали: ученици Гимназије „Сава Шумановић“ Шид, хор удружења жена „Шидијанке“, рецитаторска секција (на руском језику) основне школе „Вук Караџић“ из Адашеваца и Вашице, гошћа из Лаћарка, Јована Уметић члан удружења српско-руског пријатељства из овог места.

Те вечери публици су се представиле и Ивана и Јелена Жигон, које су, свака на свој начин оставиле трага у филмском и драмском стваралаштву наше земље. Уз клавирску пратњу Нинослава Едемовића Ивана је извела нумере „Ој Косово, Косово“ и „Метохијо моја“ којима је импресионирала шидску публику. Драгослава Копривица аутор књиге „Драгославија“ такође је поздравила публику. Након двочасовног програма публика је напустила салу препуна позитивних утисака а организатори су били задовољни успешном вечери, што им даje снагу да наставе са активностима на очувању и неговању пријатељства два братска, судбински везана народа што је потврђено и прелепим гестом даровања иконe Пресвете Mајке Богородице коју је удружењу даровала Радмила Војновић председница московско – српског удружења.

osnivacka skupstina02

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид Оснивачка скупштина друштва српско-руског пријатељства „Шид“