Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан

Установа за спорт Партизан

 

УСТАНОВА ЗА ФИЗИЧКУ КУЛТУРУ И СПОРТСКУ РЕКРЕАЦИЈУ

УСТАНОВА ЗА ФИЗИЧКУ КУЛТУРУ И СПОРТСКУ РЕКРЕАЦИЈУ

КАРАЂОРЂЕВА 90, ШИД
ТЕЛ: 022/712-611, 022/715-231


Реализација програма се изводи по програму Установе кроз:

Школу спорта
У реализацији школе спорта радиле су школе:
школа гимнастике (води тренер Петровић Јармила),
школа тениса (води тренер Драган Дангузов и Цревар),
школа каратеа (води тренер Стојшић Милан и тренер Павловић Мирослав),
школа кошарке (води стручни сарадник Установе Симић Верица),
школа рукомета (води стручни сарадник Установе Симић Верица).

Школа кошарке
Тренинзи се одржавају три пута недељно по сат и по времена за млађи узраст и сат времена са старијм узрастима. Број полазника у току године варира. Кретао се од 35-40 полазника.

Школа рукомета
Као и школа кошарке у овој години наставља са радом, која је подељена на два узраста. Млађи узраст од 7 - 10 година и старији узраст 11 - 14 година.Тренинзи се одржавају два пута недељно по сат и по времена. Број полазника у току године варира и креће се од 19 - 23 полазника.

Школа гимнаастике
Програмом школе гимнастике обухваћене су три категорије девојчица:
предшколски узраст, млађи школски узраст, старији школски узраст.
Тренинзи се одржавају два пута недељно по један сат.Број полазника се креће 10 - 15. Тренинзи се одржавају само за време зимског и летњег распуста. Полазнице школе гимнастике своје умеће показују на манифестацијама, а на стадиону за мале спортове "Партизан" Шид сваке године на крају школске године учествују на традиционалној Ревији спорта. Сам програм има задатак, односно сврху да деца савладају основне елементе гимнастике по справама, као и елементе олимписког програма за ученике основних школа, али недостатак реквизита умањује ефекат и напредак деце.

Школа тениса
Школа тениса је подељена по узрастима: млађи и старији узраст.Школу води тренер Дангузов, а пред крај године и тренер Цревар и то веома успешно. Тренинзи се одржавају два пута недељно.

Школа каратеа
Карате клуб има потешкоћа са радом из финансиских разлога, али ипак наставља са радом, јер се Установа одриче накнаде за коришћење сале односно терена. Клуб тренира два пута недељно по један сат.

Школски спорт
Школска такмичења у оквиру програма Олимпијских спортских игара ученика Републике Србије, прописана од стране Министарства за образовање и спорт, спроводе се редовно.

Радничко спортске игре
У оквиру радничко спортских игара заступљени су спортови: стони тенис, шах, тенис, спортски риболов, мали фудбал, рукомет.

 

​ 

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан