Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Спортски Центар Шид

Спортски Центар Шид

 

Спортски центар Шид

Историјат

Историја и развој "Спортског центра – Шид" је уско повезана са исторојом и развојем нашег града. Данас је то модеран центар спортских и културних догађања у нашем граду без кога се не може. Остаје веран својој традицији да увек иде у корак с временом и гледа ка напред. Зато слободно можемо рећи да је "Спортски центар – Шид" спортски и културни центар целог града и свих Шиђана.

 

Спортски центар у Шиду је грађен 1978. године, а отворен 1979. године. Објекат је грађен као вишенамеска хала из средстава тадашњег СИЗ-а. Пројекат за спортску дворану у Шиду, као и још три дворане близнакиње – две у Босни и Херцеговини и једну у Македонији, радио је Сарајевски "Унион инвест". Од 1979. године па до 2001. године носи назив "Спортска хала Младост" Шид и успешно послује организујући низ спортских и култрно уметничких манифестација.

Од важнијих спортских догађаја се издвајају гостовање кошаркашке репрезентације СФРЈ и Америчке универзитетске репрезентације Вичите и рукометне утакмице тадашњег европског првака Румунске Стеауе. Зимски турнир у малом фудбалу добио је традиционални карактер, а у свом најплоднијем раздобљу бројао је и до 160 екипа са простора већег дела тадашње СФРЈ, те по неким незваничним статистикама налазио се одмах иза Загребачке "Кутије шибица" . Од 1996. године па до 2001. године због немогућности нормалног функционисања и самосталног финансирања, а услед кризе '90-их година долази под ингеренцију Месне индустрије "Срем Шид" и тако функционише све до распада Месне индустрије, крајем 2000. године. Следеће године престаје са радом "Спортска хала - Младост" Шид и оснива се Јавно предузеће "Спортски центар-Шид" које под окриљем Општине Шид функционише до данас.

 

 

Маркетинг

Позивамо Вас да нам се придружите у објекту "Спортског центра – Шид". Као симбол града Шида увек смо били интересантни свима који су желели да на прави начин промовишу своје пословање.

За оглашавање вам нудимо спољне и унутрашње површине нашег објекта.

Будите и Ви део наше слике у јавности!

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Спортски Центар Шид