Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Саопштења САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 члан Општинског већа, Душан Стефановић

С обзиром на то да нисам био у могућности да присуствујем конференцији за новинаре одржаној у суботу 25. априла, а поводом наводног напада на екипу Сремске телевизије, обраћам се овим путем како бих медије упознао са догађајем као један од актера. Тога јутра, приликом доласка на посао, угледао сам камермана и новинарку Сремске телевизије код општинског паркинга и пришао са питањем којим поводом су ту и да ли могу некако да им помогнем.

Приметио сам да је камера већ укључена, на шта ме нису упозорили те сам их замолио да исту искључе. Како је камерман одбио то да уради, опет сам га замолио али он је одбио да прекине снимање што је колико знам у супротности са кодексом понашања новинара, а и угрожавање моје приватности као грађанина. Ни у једном тренутку нисам показао знаке агресије, нисам повисио тон, викао, вређао, псовао...ништа од онога што је наведено у саопштењу колегијума Сремске телевизије.

ОДГОВОРНО тврдим да напада није било и да је снимак емитован у информативним емисијама Сремске ТВ монтиран на начин да мене прикаже како насилника, иако се на том снимку јасно и види и чује да никаквог напада, физичког а ни вербалног није било.

Овим путем изражавам жаљење што данашњој конференцији није присуствовала екипа Сремске ТВ, иако су уредно позвани и телефонски и путем елекотронске поште, како би јавност чула и исказе њих као актере догађаја од 22. априла. Конференција је каснила из разлога што смо чекали представнике Сремске ТВ академских 15 минута, мислећи да их је нешто спречило, као на пример гужва у саобраћају или спуштена рампа на пружном прелазу што им се до сада често дешавало. Такође, телефонски је контактиран Славиша Рајц новинар Сремске ТВ, који је изјавио да није добио писмени позив (маил) иако сам га лично послао и имам доказ за то.

Додао бих и то да сам истог дана (22. априла) у поподневним часовима био позван на информативни разговор у ПС Шид у својству грађанина. Позиву сам се уредно појавио и дао изјаву пред инспектором, те је сада на надлежним органима да утврде да ли уопште постоји било каква одговорност, кривична или прекршајна.

Коференција за медије у вези "наводног" напада на екипу Сремске телевизије. Новинарима се обратио Душан Стефановић члан Општинског већа.

Posted by Званичан Сајт Општине Шид on Thursday, April 30, 2015

 

У Шиду, дана 30.04.2015. године.

члан Општиснког већа
Душан Стефановић

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Саопштења САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ