Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Нова већина у Шиду

Нова већина у Шиду

skupstina 30.08.4

На седници Скупштине општине Шид одржаној у четвртак 30. септембра 2012. године промењена је локална власт у општини Шид. Нову скупштинску већину сада чине 21 одборник из три одборничке групе: Српске напредне странке, Демократске странке Србије и коалиције окупљене око Социјалистичке партије Србије. Седници је присуствовало 22 одборника, док се 19 одборника ДС-а, ЛСВ-а и СРС нису појавили.

Са места председника општине и председника Скупштине општине Шид, разрешени су Наташа Цвјетковић и Жељко Брестовачки, а именовани су нови представници локалне власти.

За председника општине именован је Никола Васић (СНС), док је за  његовог заменика именован Срђан Малешевић (ДСС). „Надамо се да ћемо кроз веома напоран рад и добру сарадњу са републичком владом, успети да реализујемо све оно што смо обећали у предизборној кампањи. Захвалио бих се свима који су нас подржали, али и онима који ће нам помоћи да испунимо  своје обавезе према грађанима“, изјавио је Никола Васић, новоизабрани председник општине Шид.

vecina

Нови председник Скупштине општине Шид др Бранислав Мауковић (СПС) је рекао да ће рад нове коалиције бити усмерен на обезбеђивање бољих услова живота грађана и да ће се максимално залагати да искористе предности као што су гранични прелаз, шумско богатство и путеви, као и да ће све учинити за просперитет наше општине. За његовог заменика изабран је др Жељко Фајфрић из редова Српске напредне странке.

Између осталог, на  седници СО Шид разрешени су стари и именовани нови чланови Већа. Новоизабрано Општинско веће чине Бојана Лепињица, Слободан Бановић, др Вања Гнип, Милан Жанплог, Драган Гутић, Дејан Логарушић, Вујадин Васић и Миломир Угљешић.

После скоро осмочасовног заседања седница Локалног парламента је прекинута  након иозбора нових функционера. У наставку седнице, које  си очекује ових дана, разматраће се предлог ребаланса општинског буџета.

​ 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Нова већина у Шиду