Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Нови дом породице Јовановић

Нови дом породице Јовановић

porodica jovanovic

Након што им је у пожару који је избио 23.09.2012. године услед неисправних инсталација, изгорела комплетна кровна конструкција и намештај, породица Јовановићостала је без крова над главом.

Тоша Јовановић се нашао на улици, обзиром да у Шиду нема сродника код којих би потржио смештај, Тоша се молбом обратио Општинском већу. Али, временске прилике и непредвидиво јесење време нису остављали могућност чекања, требало је одмах деловати те су истога дана помоћник председника општине Цвјетко Ракић и чланови Општинског већа Дејан Логарушић и Вујадин Васић кренули у потрагу за најповољнијим решењем.

Чињеница да Тоша Јовановић са женом, двоје мале деце и сестром живи у импровизованом шатору, напросто је терала да се делује брзо и ефикасно.

На кући је изгорео комплетан кров, таваница, столарија, електро инсталације и сав намештај. Таваница се урушила а прети опасност да се сруши и део зидова од черпића и блата. Процењена вредност материјала и радова за санацију износи око 950.000,00 динара а зима се ближи те се проналажење привременог смештаја наметнуло као најбоље решење.

У потрази за адекватним смештајем пронађен је стан у улици Светог Саве бр.14 те је дана 05.10.2012. године Комисија за располагање непокретностима у својини општинедонела решење којим се Тоши Јовановићу даје на привремено коришћење стан у улици Светог Саве 14, површине 16,08 м2.

Глава породице коначно може да одахне и да не стрепи хоће ли пасти киша или хоће ли доћи до наглог пада температуре. Презимиће на новој адреси а на пролеће, уз помоћлокалне самоуправе тежиће се да се објекат у улици Сремског фронта обнови и да се породица Јовановић врати у своју дућу. До тада, стан у улици Светог Саве 14 њихов је дом и свака помоћ је добродошла.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Нови дом породице Јовановић