Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Гости из Омола у посети Шиду

Гости из Омола у посети Шиду

gosti iz omola

Делегација града омола у Шведској, предвођена нашим бившим суграђанима, брачним паром Цвијановић и шефом волонтерске организације ЕВРОПА ДИРЕКТ Jаном Ериком Лундином борави у вишедневној посети нашој општини.

Председник општине Никола Васић заједно са председником СО др Браниславом Мауковићем, помоћником председника општине Дејаном Којићем, начелником Општинске управе Ромком Папуга и чланом Општинског већа Вујадином Васићем, примио је првог дана посете госте из Шведске.

На радном састанку било је говорао наставку сарадње започете пре више година као и о проналажењу инвеститора који би помогли нашој општини у решавању проблема а то су пре свега комунална питања, инфраструктура и заштита животне средине. Разговори ће бити настављени у Омолу, током узвратне посете која је планирана већ за крај октобра а трошкове пута и боравка у Шведској ће сносити домаћини.

Након радног састанка уследила је посета Музеју наивне уметности „Илијанум“, Галерији слика „Сава Шумановић“ као и спомен кући нашег познатог сликара.

У поподневним часовима уприличена је посета манастирима Св. Петка и Привина Глава.

Предвиђено је да гости у оквиру посете обиђу и О.Ш. Бранко Радичевић, Гимназију Сава Шумановић, ЈКП СТАНДАРД, Спомен обележје СРЕМСКИ ФРОНТ и Војно ловиште.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Гости из Омола у посети Шиду