Општина Шид

Ви сте овде: Насловна E - управа Канцеларија за локални економски развој Инвестирајте у Шид

Инвестирајте у Шид

Развој општине Шид је заснован на искуству да економски напредак појединог подручја зависи од способности заједнице да рационалнално ангажује материјалне, а посебно људске ресурсе. Опредељење општинског руководства на изградњи заједничке визије и партнерског приступа у сталном унапређивању  услова за економски раст, повећање запослености и квалитета живота свих суграђана представљаће окосницу напретка општине Шид у наредном периоду.

Препознавањем Србије као земље инвестиционих могућности, тржишне економије, отворених граница, спремне да се на конкурентан начин укључи у европске токове, постављени су и темељи суштинскогопредељења њених локалних самоуправа. Примарни задатак општине Шид је да активним деловањем на унапређењу привредног развоја локалне заједнице, јачању конкурентности привреде, развоју предузетништва и унапређењем стандарда грађана промовише привредни простор општине Шид као респектабилну инвестициону дестинацију.

Позиционирана на граничном појасу Републике Србије са републикама Хрватском и Босном и Херцеговином, у непосредној близини ауто-пута Београд-Загреб, општина Шид као најзападнија општина Срема, има веома повољан геостратешки положај.

 

Велике пољопривредне површине, пошумљеност, реке и језера, као и бројни потенцијали за развој туризма, само су неке предности које општину Шид издижу на ниво општина повољних за улагање.  Атрактивност индустријских зона, домаћинско управљање природним ресурсима, предусретљивост и ефикасност општинске администрације су само део наше понуде за све оне који желе да дођу у општину Шид, започну посао и ту остану.

Дугорочни циљ наше локалне самоуправе је јасан – стабилна и јака привреда, унапређење пословног и инвестиционог амбијента, виши стандард грађана и развој општине Шид. Дубоко верујемо да ће континуирани напредак и многобројни примери добре праксе у будућности бити најбоља гаранција успеха.

 

С поштовањем,
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ШИД
Предраг Вуковић

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна E - управа Канцеларија за локални економски развој Инвестирајте у Шид